Србац: Покренута интернет презентација “Инвестирајте у Србац”

Општинска управа Србац покренула је нову интернет презентацију под називом “Инвестирајте у Србац” са циљем промоције наше локалне заједнице као мјеста пожељног инвестирања, иновативног предузетништва, развијене пољопривреде, уређене комуналне и друштвене инфраструктуре, са јединственом туристичком понудом и модерним образовним системом а којој можете приступити ОВДЈЕ.

У склопу презентације, пословни субјекти могу пронаћи информације и упутства у вези регистрације и оснивања предузећа и предузетника, пронаћи локације земљишта и индустријске зоне које су доступне на територији општине Србац и информације о грађевинским дозволама које су неопходне за грађење на територији наше општине.

Привредници могу пронаћи и актуелне јавне позиве, електронске формуларе, стратешке документе и друге потребне информације који ће им омогућити да прошире или покрену нову производњу.

Овдје се могу прочитати и актуелне информације о привредним показатељима и структури на подручју општине Србац, затим о раду Привредног савјета, пословне вијести и други корисни линкови.

У функцији је и 48-часовни систем као ефикасан одговор на проблеме грађана да рјешавају своје захтјеве из надлежности општинских служби и јавних предузећа која су у надлежности општине. У оквиру овог система омогућен је Е-маил који је доступан свим грађанима и кликом на линк Kонтакти а омогућен је и позив на број телефона 051/740-001 и 051/740-152 у временском периоду од 7 до 15 часова.

Ова интернет презентација ће се редовно ажурирати и надограђивати а све у циљу правовременог информисања привредних субјеката и стварања бољих услова за привлачење инвеститора што ће резултирати отварањем нових радних мјеста и задржавањем становништва на нашим просторима.

За израду презентације “Инвестирајте у Србац” био је задужен Одсјек за локални економски развој и инвестиције-Одјељење за привреду пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац и Служба начелника општине.