Сребреница: Ради се на довођењу нових инвеститора

Министарство привреде и предузетништва радиће на довођењу нових инвеститора, и на пројектима проширења постојећих фабрика из области металопрераде и дрвопрераде, ради отварања нових радних мјеста, договорено је у понедјељак у Сребреници на састанку министра привреде и предузетништва Републике Српске Војина Митровића и начелника Сребренице Младена Грујичића.

Инвестиције и нова радна мјеста приоритет су број један да би задржали становништво на овом подручју. За министра Митровића перспективу у овом крају највише имају фабрике које се баве поцинчавањем. Уз подршку Владе биће проширени и капацитети отварања радних мјеста.

Сви капацитети, хале, простори које су били у власништву општине Сребреница су попуњени. Ова општина је својом политиком субвенционисања омогућила запослење неколико стотина радника у реалном сектору. Сада су потребни нови капацитети истакао је начелник Грујичић

Министар Митровић истакао је да ће отварање промета роба и услуга на новом мосту Братољуб, које је у процедури, омогућити још бржи развој овог подручја и привлачење нових инвестиција.

Извор: РТРС