Талин: Требиње међу Топ 100 дестинација одрживог туризма

Представници Града Требиња, начелник одељења за туризам, заштиту животне средине и предузетништво Бојан Вучуревић и директор Развојне агенције Града Требиња Бојан Бендераћ, као и директор Подручне привредне коморе Веселин Савић учествовали су на Конференцији о зеленим дестинацијама која је одржана у Талину, Естонија.

Конференцију је организовала глобална организација Green Destinations, а теме конференције су представљање одрживих рјешења и најбољих пракси за ефикасно управљање туристичким дестинацијама, дигитална трансформација у туризму те сарадња јавног и приватног сектора. Такође, током тематских панела и радионица представљене су зелене дестинације из Естоније и других држава као примјери добре праксе.

Међу њима је и пројекат ReTRail који је имплементирала Развојна агенција Града Требиња са партнерима, а чији резултат је проширење понуде активног/оутдоор туризма у нашем граду. Овај пројекат је сврстан у 100 најбољих прича одрживог туризма у категорији дестинацијски менаџмент.

Требиње већ неколико година учествује у иницијативи Green destinations, а координатор цјелокупног пројекта је замјеник градоначелника Дражен Бошковић

Учешће на конференцији обезбијеђено је кроз пројекат EU4Business Recovery, којег суфинансирају Европска Унија и влада СР Њемачке.

Извор: Развојна агенција града Требиња