Требиње/Билећа: Разговарано о могућностима за унапређење инвестиционе понуде

Представници Развојне агенције Републике Српске посјетили су у претходна два дана Град Требиње и Општину Билећа гдје су са представницима ових локалних заједница разговарали о могућностима за даље унапређење инвестиционе понуде. Разговарано је о расположивим парцелама у оквиру пословне зоне Волујац у Требињу, расположивој радној снази, подстицајима за улагања, промоцији и активностима на успостављању будуће слободне зоне у овом граду.

На захтјев Града Требиње представници РАРС организовали су студијску посјету слободној зони Суботица као једном од најбољих примјера у овој области у Србији и региону, ради размјене знања и искустава. Посјета ће се реализовати до краја ове године.

Такође, најављене су и тематске радионице које ће Развојна агенција Републике Српске организовати у наредном периоду за све заинтересоване локалне заједнице, са посебним фокусом на теме просторног планирања, у контексту развоја пословних зона, и слободне зоне.

Са представницима Општине Билећа разговарано је о могућностима успостављања пословне зоне коју ова локална заједница до сада није имала.