Требиње: Отворена Крајишка кућа

У Требињу је јуче отворена Крајишка кућа у којој ће посјетиоци на једном мјесту моћи да купе више од 500 различитих домаћих производа са подручја крајишке регије. Крајишку кућу свечано су отворили градоначелник Требиња Мирко Ћурић, директор бањалучког Центра за развој пољопроивреде и села из Бања Луке Драшко Илић и директор Аграрног фонда Требиње Веселин Дутина.

Крајишка кућа је већ постала препознатљив бред у региону, а њеним отварањем, уз постојећу Херцеговачку кућу, очекује се да ће туристичка и гастрономска понуда Требиња бити обогаћена аутохтоним производима са подручја Бањалуке и Крајине, који нису типични за Херцеговину.

Директор бањалучког Центра за развој пољопроивреде и села Драшко Илић је рекао да се на пројекту Крајишке куће ради већ дуже времена и показује да је сарадња између Требиња и Бања Луке могућа, с обзиром на то Херцеговачка кућа изузетно добро послује, запошљава велики број људи и туристичка је понуда Бања Луке.

„Сигуран сам да ће производи из Крајине овдје у Требињу бити додатна понуда града свима који овдје долазе и бораве, а Требињцима прилика да овдје купе производе које немају у својој регији. У Крајишкој кући има 500 производа из 120 пољопривредних газдинстава из Бањалуке и околине“, казао је Илић.

Он је додао да је у сарадњи са Аграрним фондом Требиња у плану да се отворе Крајишка и Херцеговачка кућа у Новом Саду и Београду

Извор: Град Требиње