Требиње: Признање за раст прихода, броја предузећа, извоза и запослених

Град Требиње је на конференцији “Поузданост 2023/2024” добио признање “Круна развоја привреде”, које му је уручио организатор — LRC BIS.

У образложењу додјеле признања, наводи се да је Град Требиње у 2022. години остварио раст у све четири категорије које се вреднују за признање: прихода, броја предузећа, извоза и броја запослених.

У име Града Требиња признање је уручено замјенику градоначелника Дражену Бошковићу.

“Ово признање је потврда преданог рада Градске управе Требиња да креира добро пословно окружење за све који послују у нашем граду, али је уједно и позитиван сигнал инвеститорима да у наредном периоду улажу у Требиње и отварају нова радна мјеста”, навео је Бошковић.

Он је истакао да је ово прилика и да се захвали свим предузећима која послују у нашем граду, која у сарадњи са Градском управом континуирано доприносе развоју Требиња у свим областима и креирају позитивног амбијента за пословање.

Требиње је од 2018. године носилац и BFC CEE (Business Friendly Certification) сертификата којим се потврђује добро пословно окружење.

Конференцији “Поузданост траје од 2016. године, а циљ joj је да промовише и истиче привреднике који из године у годину, својим радом и залагањем, успијевају да одрже ласкаву титулу бонитетно поузданих компанија.

Извор: Град Требиње