Учествујте на завршној конференцији у оквиру eDigiStars пројекта

Развојна агенција Републике Српске позива све заинтересоване да учествују на заршном догађају у оквиру eDigiStars пројекта који ће се одржати у хибридном формату 8. новембра 2022. године у Будимпешти и онлајн путем Zoom платформе. Догађај је намијењен представницима институција које се баве посредовањем у запошљавању, организацијама за стручно усавршавање и обуку одраслих, старије особе, представнике привреде као што су привредне коморе и организације економског развоја, као и свима који желе да унаприједе своја знања у области дигиталних вјештина .

Током завршне конференције биће представљени резултати у оквиру пројекта, искуства партнера који су радили на провођењу пројекта, као и искуства домаћих и међународних стручњака у дигиталној области.

Регистрација и више информација о самом догађају доступни су линку: https://innoskart.digital/esemenyek/edigistars-kommunikacios-zaro-konferencia/

Циљ пројекта „Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе“ – eDigiStars“ је развој одрживог екосистема који ће омогућити старијим особама запослење или самозапослење кроз изградњу дигиталних вјештина.

Пројекат је суфинансиран из средстава ERDF, IPA и ENI фондова у оквиру Interreg Дунавског транснационалног програма у којем учествује 14 партнера укључујући и Развојну агенцију Републике Српске као јединог партнера из Босне и Херцеговине. Водећи партнер у пројекту је Innoskart – ИКТ кластер (Innoskart Business Development Nonprofit Ltd) из Мађарске, а остали партнери у пројекту су из Аустрије, Румуније, Словеније, Мађарске, Чешке Републике, Босне и Херцеговине, Украјине и Бугарске. Пројектни конзорцијум чини и 5 придружених стратешких партнера из Мађарске, Украјине, Аустрије, Чешке Републике и Словеније. Пројекат је почео да се проводи 01. јула 2020. године, а предвиђено вријеме трајања пројекта је 30 мјесеци.

Уколико су вам потребне додатне информације будите слободни да нас контактирате. Контакт особа испред Развојне агенције Републике Српске је Александар Вуковић, комуникациони менаџер, контакт имејл: aleksandar.vukovic@rars-msp.org.

ПРИЛОГ: