Вишеград: Одржана манифестација “Златне руке Подриња”

На вишеградској ћуприји јуче је одржана манифестација “Златне руке Подриња” на којој је учествовало двадесетак излагача из Републике Српске, Србије и Црне Горе. Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ова манифестација једна од оних које на специфичан начин промовишу Вишеград, регију, као и традицију и обичаје народа са овог краја.
– Данас смо овдје да дамо свој допринос заштити и очувању старих заната, промовисању мајстора рукотворина, њихових умијећа, која су се вијековима преносила и остала до данас – истакао је Ђуревић.
Он је додао да је намјера манифестације да се створе производи који ће подсјећати на прошлост, представљати садашњост и сачувати све од заборава за будуће генерације. Ђуревић је захвалио свим излагачима и пожелио им угодан боравак у овом граду.  Директор Туристичке организације Оливера Тодоровић рекла је да је успјех ове манифестације превазишао очекивања и да су овдје, осим из градова Подриња, гости из цијеле Републике Српске, Србије и Црне Горе.
– Данас имамо госте који његују традицију, а знамо да без традиције нема будућности – рекла је Тодорићева и додала да је Туристичка организација Вишеград препознала оне који доприносе културном развоју града.
Учесник Јелисавка Радић из Зворника, која је на овој манифестацији изложила ручне радове, вез, хеклање, сувенире, народне ношње, каже да дуги низ година учествује и задовољна је организацијом.

Извор: СРНА