Власеница: Ученици представили своја предузећа

Власеница је била домаћин ИX „Сајма омладинског предузетништва“. У Средњошколском центру “Милорад Влачић” млади предузетници представили су своје пословне идеје, а своје производе представила су ученичка предузећа са подручја општина: Власеница, Милићи, Сребреница, Братунац и града Зворник.
Укупно 28 ученичких предузећа формираних од стране 142 ученика средњих школа из ове регије представили су на сајму своје производе које су посјетиоци могли и да купе.
За побједника у категорији ученичких предузећа проглашена је пројектна фирма “Атеље” из Зворника која креира макете и пројекте, користећи различите материјале.
На Сајму је, у исто вријеме, 13 младих људи представило своје пословне идеје, које су у протеклом периоду осмислили, те писали и развијали бизнис планове у сарадњи са пословним савјетовалиштем Удружења „Пријатељи Сребренице“.
Шест најбољих идеја добило је прилику да покрену своје бизнисе, уз подршку Фонда за развој омладинског предузетништва. За најбољу пословну идеју из општине Власеница проглашена је идеја узгоја шампињона, којом се представио Небојша Живковић.
Сајам је резултат заједничког залагања за развој предузетништва младих у регији Бирач, кроз пројекат „Млади предузетници за друштвене промјене“, који финансира Амбасада Краљевине Холандије у БиХ, а имплементира Удружење „Пријатељи Сребренице“ у сарадњи са општинама.

Извор: Општина Власеница