Вукосавље: У плану успостављање пословне зоне

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац обећао је током посјете Вукосављу подршку општини за изградњу пословне зоне, која је планирана уз трасу аутопута на Коридору 5C.
– Руководству Вукосавља потребно је помоћи да развија привредни амбијент и с тим циљем ће врата овог министарства и Савјета министара бити отворена за пројекте који буду долазили из ове локалне заједнице – рекао је у понедељак, 5. октобра, Кошарац.
Он је навео да је изградња саобраћајне петље на аутопуту Коридора 5C значајна за Вукосавље, које треба планирати индустријску зону као развојни пројекат ове мале и изразито неразвијене општине у Репбулици Српској.
Кошарац је истакао да ће упознати пословну заједницу у БиХ да постоји амбијент и намјера руководства Вукосавља да гради индустријуску зону, те да ће сугерисати подршку локалној управи и привреди ове општине.
Начелник Вукосавља Борислав Ракић рекао је да очекује помоћ Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара у изради пројеката за пословну зону, која би се градила уз саобраћајну петљу аутопута 5C.

Извор: ba.ekapija.com