Зворник: Почео нови циклус обуке за припрему и провођење пројеката

Нови циклус обуке „Инструменти за идентификацију и припрему развојних пројеката“, коју организује Развојна агенција Републике Српске, почео је данас у Зворнику за 23 кандидатa из ове локалне заједнице, Бијељине, Милића и Осмака.

Ријеч је о тродневној обуци коју Агенција проводи за подручје више општина/градова Републике Српске, а која је намијењена запосленима у јединицама локалне самоуправе или локалним развојним агенцијама који су ангажовани на пословима припреме и провођења пројеката.

Обука подразумијева рад у групама, на конкретним пројектним приједлозима, према методологији која је тренутно најраспрострањенија код међународних донатора. Након обуке, институције добијају оспособљен кадар који у складу са потребама може самостално (или у пројектном тиму) да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у БиХ.

Обука је организована у сарадњи са Градом Зворник, а реализује се у оквиру пројекта пројекта „Јачање капацитета јединица локалних самоуправа и локалних развојних агенција кроз оспособљавање локалних тимова за препознавање, припрему и вођење развојних пројеката“.

На основу исказаног интереса по јавном позиву који је објавила Развојна агенција Републике Српске, до краја године иста обука биће организована и за полазнике са подручја Требиња, Источног Сарајева и Добоја.

Од 2015. године до данас ову обуку успјешно је завршило 305 полазника из 45 јединица локалне самоуправе у Српској.