Зворник: Проширена знања у области припреме и реализације развојних пројеката

У Зворнику је данас завршен нови циклус обуке у области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката који је организовала Развојна агенција Републике Српске. Обуку је успјешно завршио 21 канидат из Зворника, Милића, Власенице и Осмака. Ово је 26. обука по реду коју је организовала Агенција а у којима је укупно учествовало  467 полазника из 52 јединице локалне самоуправе у Српској.

Циљ семинара, који траје 4 дана, је обука запослених у јединицама локалне самоуправе и локалним развојним агенцијама, институцијама, јавним предузећима и невладиним организацијама који се баве економским развојем, у области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката.

Полазници раде у групама на кон кретним примјерима, према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународне донаторске институције. Једна од тема су и јавне набавке.  Након обуке, јединице локалне самоуправе и институције добијају оспособљен кадар који у складу са потребама може самостално (или у пројектном тиму) да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у БиХ.