Бања Лука: Позив на први инфо дан у оквиру eDigiStars пројекта

Развојна агенција Републике Српске позива вас на први инфо дан (1st eDigiStars Infoday) који ће се одржати путем Зоом платформе у уторак 13. априла 2021. године са почетком у 13.00 часова. Догађај је намијењен свима који желе да унаприједе своја знања у области дигиталних вјештина, као и организацијама и институцијама које се кроз своје активности баве овом облашћу.

Током инфо дана имаћете прилику да сазнате више о eDigiStars пројекту и три иновативна алата POWERYOUCAMPUS i LABEL који се развијају у оквиру пројекта, те да упознате пројектне партнере и бројне међународне експерте који ће пренијети своја искуства и представити текућа достигнућа из ове области у Европи.

Догађај се организује у оквиру пројекта „Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе“ – eDigiStars“ чији је циљ развој одрживог екосистема који ће омогућити старијим особама запослење или самозапослење кроз изградњу дигиталних вјештина.

Пројекат је суфинансиран из средстава ERDF, IPA и ENI фондова у оквиру Interreg Дунавског транснационалног програма у којем учествује 14 партнера укључујући и Развојну агенцију Републике Српске као јединог партнера из Босне и Херцеговине. Водећи партнер у пројекту је Innoskart – ИКТ кластер (Innoskart Business Development Nonprofit Ltd) из Мађарске, а остали партнери у пројекту су из Аустрије, Румуније, Словеније, Мађарске, Чешке Републике, Босне и Херцеговине, Украјине и Бугарске. Пројектни конзорцијум чини и 5 придружених стратешких партнера из Мађарске, Украјине, Аустрије, Чешке Републике и Словеније. Пројекат је почео да се проводи 01. јула 2020. године, а предвиђено вријеме трајања пројекта је 30 мјесеци.

Регистрација и више информација о самом догађају доступни су на сљедећем линку: https://zoom.us/webinar/register/WN_-5FCy0CpRUm-XiHHVRLPbA

Уколико су вам потребне додатне информације, слободно нас контактирајте. Контакт особа је Александар Вуковић, пројектни асистент, контакт имејл: aleksandar.vukovic@rars-msp.org.

ПРИЛОГ:

Дневни ред