Бања Лука: Афирмацијом дестинација продужити туристичку сезону

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић очекује да ће афирмација туристичких дестинација Српске код потенцијалних туриста довести до продужетка сезоне и повећаног промета. Глухаковић је поводом Свјетског дана туризма пожелио успјешну сезону свим туристичким радницима, те да њихов рад буде у складу са овогодишњом интенцијом Свјетске туристичке организације “Туризам за све”, саопштено је из ресорног министарства.
Из Министарства су нагласили хуману димензију овогодишње званичне теме “Туризам за све”, која додатно обавезује да садржаји туристичких дестинација буду доступни и родитељима са малом дјецом, старијим особама и особама са инвалидитетом.
Министарство трговине и туризма током својих активности на примјени Стратегије развоја туризма чини све да поједине видове туризма, које су у функцији јавног здравља и рекреације, учини доступним за све категорије, укључујући и особе са наведеним ограничењима доступности.
Из ресорног министарства подсјетили су да је поводом Свјетског дана туризма Министарство трговине и туризма јуче у Бањој Луци одржало конференцију под називом “Туризам за све”.

Извор: СРНА