Бања Лука: “BELT” започео пробну производњу за купце из Њемачке

Захваљујући модернизацији производног процеса и набавци нове опреме у вриједности 30.000 КМ, BELT д.о.о. из Бања Луке за производњу и продају кожне галантерије у 2021. години започео је пробну производњу за купце из Њемачке.

Врхунски квалитет кожне галантерије компаније из Бања Луке препознали су и бројни купци из Европске Уније, па је на њихов захтјев ова реномирана компанија модернизовала дио производног процеса, који се односи на производњу женских торби и каишева.

Према ријечима Ратка Чубрила, дирктора и власника компаније, у набавку нове опреме уложили су cca. 30.000,00 КМ.

Увели стандард квалитета ISO 9001:2000

„У току је израда узорака кожне галантерије за једног купца из Њемачке, као и пробна производња за другог купца, такође из Њемачке. За сада се планирани пројекти реализују предвиђеном динамиком. Захваљујући увођењу система квалитета менаџмента према ISO 9001:2000, додатно смо појачали стратешку опредјељеност на квалитет наших производа, што је довело до реализације значајних уговора са ино купцима“, истакнуо је Чубрило.

Компанија је настала као продужетак породичог бизниса израде кожне галантерије који траје већ преко 25 година, док су у пријератном периоду ови послови обављани кроз предузеће „TERRA“ доо.

„Бавимо се производњом мушке и женске кожне галантерије, као и пет опреме коју израђујемо од високо квалитетне, биљно штављене коже (говеђи бланк и јунећи бокс). У нашем асортиману има преко 150 различитих артикала. Такође, производимо и артикле намјенског карактера на захтјев купца, уз одговарајући жиг, односно лого на производу“, објашњава Чубрило.

Најбитнији аспекти пословања компаније огледају се кроз кориштење најсавременије технологије у производном процесу израде асортимана, као и кроз квалитетно едукован кадар , како би професионално и на вријеме испунили све захтјеве купаца.

„Са тренутно 22 запослена радника, који су стручно оспособљени за обављање дјелатности и најсавременијим потребним машинама и алатима, спремни смо да квалитетно и на вријеме одговоримо свим захтјевима тржишта“, нагласио је директор BELT-а.

Менаџмент BELT д.о.о. има стратешки интерес да буде лидер у својој дјелатности и да перманентно ради на додатној оптимизацији и побољшању ефикасности комплетног пословања.

PDCA циклус пословања

„У пословању BELT-а користи се процесни приступ, који укључује PDCA циклус „планирајте–урадите–провјерите–дјелујте”(Plan–Do–Check–Act)” и размишљање засновано на ризику. У овом ланцу вриједности, битно је имати сигурне и квалитетне добављаче репроматеријала, који ће на вријеме извршити испоруку како у земљи, тако и у иностранству, да би се производња несметано одвијала и у задатим роковима стигла до крајњег купца“, тврди Чубрило.

Основна мисија компаније је снабдјевање њихових клијената са кожним производима врхунског квалитета, затим покретање домаће производње кожних производа и обезбјеђивање континуитета у асортиману.

„Наша визија је да будемо синоним за предузеће које стално поставља више стандарде у пословању, како у области производње предмета од коже и сродних материјала, тако и у области односа са корисницима наших производа и новим трендовима пословања, те у најсавременијој обуци својих запосленика“, рекао је, између осталог Чубрило.

„У случају повољних околности везано за пандемију, очекујемо напредак у свим аспектима пословања, а посебно у наставку закључивању уговора са ино купцима“, додао је Чубрило.

Њихова очекивања у 2021. години су знатним дијелом везана за даљњи развој ситуације у вези са пандемијом COVID-19.

Пише: (Ирена Васић-Добрић)

Извор: Пословне новине