Бања Лука: Евидентирање пољопривредних газдинстава до 15. маја

Центар за развој пољопривреде и села Бањалука позвао је произвођаче и носиоце пољопривредних газдинстава да се евидентирају у бази података Центра, односно да, најкасније до 15. маја, ажурирају податке о пољопривредној производњи којом се баве.
Из Центра су напоменули да пољопривредни произвођачи, који се не буду регистровали у бази неће моћи да аплицирају на јавне позиве и остваре право на подстицајна средства.

За регистрацију је потребна лична карта, Потврда о упису у регистар пољопривредних газдинстава /АПИФ/, Посједовни лист за земљиште у власништву и Уговор о закупу земљишта /уколико постоји/.

Пољопривредни произвођачи који су већ евидентирани треба да доставе потврду о регистрацији пољопривредног газдинства из АПИФ-а, са подацима о промјенама које су се десиле у њиховој производњи.

Центар за развој пољопривреде и села успоставио је базу података пољопривредних произвођача с циљем праћења промјена и кретања на пољопривредним газдинствима и стратешког планирања подршке пољопривредној производњи на подручју Бањалуке за сваку календарску годину.

“Евидентирањем и ажурирањем података у овој бази, пољопривредни произвођачи ће имати прилику да, захваљујући достављеним информацијама, активно учествују у изради Правилника о додјели подстицајних средстава у пољопривреди на подручју града Бањалука”, речено је Срни у Центру за развој пољопривреде и села.

Пољопривредни произвођачи могу да се региструју у просторијама Центра за развој пољопривреде и села, на адреси Војводе Момчила 10, 12 и 16, сваким радним даном од 8.00 до 15.00 часова.

Све додатне информације о регистрацији пољопривредних произвођача у бази података Центра за развој пољопривреде и села заинтересовани могу добити путем телефонских бројева: 051/433-623, 051/433-621 и 051/433-636.

Извор: СРНА