Бања Лука: ИРБ РС организује инфо дане за привреднике

Представници Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске ће, у циљу представљања нових погодности кредитних линија, у наредним данима разговарати са привредницима у више општина Српске.
Заинтересовани пољопривредници и предузетници биће упознати са новим условима кредитирања, а ИРБ ће у директном контакту добити информације о потребама и проблемима предузетника, како би се додатно прилагодили услови кредитирања, саопштено је из ИРБ-а.
Инфо дани ИРБ почињу 19. септембра 2016 за регију Приједор у Сали Завода за изградњу у 12.00 часова, а затим слиједи Бања Лука 20. септембра у 12.00 часова у Привредној комори Српске. Инфо-дани ће у Добоју бити одржани 22. септембра у амфитеатру Саобраћајног факултета у 12.00 часова, а у Мркоњић Граду 23. септембра у сали зграде општине у 11.00 часова.
У октобру ће се Инфо дани одржати у општинама Брчко, Бијељина, Источно Сарајево, Фоча и Требиње, а термини ће бити накнадно одређени.
У саопштењу се подсјећа да је ИРБ од оснивања до 22. августа ове године из средстава фондова којим управља ова банка пласирао више од двије милијарде КМ, од чега на кредитној основи 1,59 милијарди КМ путем пласмана у хартије од вриједности емитената са подручја Српске.
Кредитни пласмани ИРБ на крају прошле године привреди чинили су 20,8 одсто од укупних кредита банкарског сектора Републике Српске.

Извор: СРНА