Пале: Општина покренула Е-регистар административних процедура

Општина Пале покренула је Е-регистар којим се на једном мјесту може сазнати коме грађани подносе захтјеве, у којој форми, која документација је потребна за то, те колико ће поступак коштати и у ком року ће предмет бити ријешен.
Привредници и инвеститори добили су транспарентно и правовремено информисање о врсти и намјени општинских подстицаја, те начинима и условима добијања.
Администрација општине Пале је прошле седмице представила резултате рада на побољшању пословне климе, реализоване посредством “Лајф” пројекта, започетог у децембру прошле године. Као највећи допринос унапређењу рада и транспарентности општинских процедура издваја се успостављање Е-регистра административних поступака који је од данас доступан на званичној веб-страници општине Пале.
-Е-регистар омогућава преузимање образаца и захтјева за све административне поступке које проводи општина Пале, а овакав, транспарентан, приступ доприноси повећању правне сигурности грађана и привредних субјеката општине Пале – наводи се у саопштењу.
У оквиру Е-регистра налази се и линк на листу доступних подстицаја на општини Пале јер је од посебне важности, за инвеститоре и привреднике, транспарентно и правовремено информисање о врсти и намјени доступних општинских подстицаја.
Административне процедуре и Е-регистар општине Пале сада су технички дизајниране тако да службеници, одмах по усвајању подстицаја, у три корака ажурирају листу, те на тај начин омогућавају правовремено информисање привредника о усвојеним измјенама, истичу из општине Пале.
Е-регистар административних поступака и листа подстицаја општине Пале се могу наћи на званичној web страници општине Пале. Е-регистар је једноставан за употребу, а осим рачунара, овој бази података се може приступити и са таблета, паметних телефона и других ПДА уређаја. Као битна функција овог регистра јесте анкета којом се може изразити став и укупно задовољство о пруженим услугама, што је важан сегмент процеса ревизије и смјерница за даље унапређење услуга општинских служби.
Пројекат унапређења пословне климе “Лајф” у општини Пале имплементира Групација Свјетске банке у сарадњи са британском Амбасадом у БиХ.

Извор: Град Источно Сарајево