Бања Лука: Јавни позив за додјелу бесповратних средстава инвестицијама намијењених дигиталној трансформацији предузећа у сектору пољопривреде

Пројекат EU4BusinessRecovery, којег финансирају Европска унија и Савезна Република Њемачка, објављује Јавни позив за додјелу бесповратних средстава инвестицијама намијењених дигиталној трансформацији предузећа у сектору пољопривреде у Босни и Херцеговини. Кроз овај јавни позив, вриједан 1 милион КМ, Европска унија и Савезна Република Њемачка подржат ће унапређење пословања пословних субјеката у сектору примарне пољопривредне производње кроз оптимизацију пословних активности, инвестицијом у алате и технологије који доприносе убрзаној дигитализацији предузећа.

Ко се може пријавити?

На јавни позив могу се пријавити обрти / самостални предузетници, пољопривредне задруге, микро, мала и средња предузећа која се активно баве примарном производњом воћа и поврћа, садног материјала, виноградарства и маслинарства, производњом меса, млијека и јаја, узгојем житарица, узгојем гљива, љековитог и зачинског биља, пчеларством.

Средства подршке по једној пријави могу износити од 15.000 КМ до 300.000 КМ (без ПДВ-а) и могу се користити само за финанцирање прихватљивих трошкова. За сваки пројекат, подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 25% укупног износа прихватљивих трошкова предложене инвестиције док ће пројекат финансирати максималних 75% укупног износа кроз мјеру подршке. Прихватљиве инвестиције и трошкови се односе на набавку опреме, машина, алата, комуникацијских уређаја, хардвера и софтвера за контролу, праћење, управљање и надзор производних процеса.

Концепте пројекта са потребном документацијом потребно је доставити искључиво путем онлајн платформе javnipoziv.undp.ba до 16.06.2023. године до 15.00.

Корак 1: Прочитајте документ Смјернице за подносиоце пријава у којем се налазе све информације о критеријима јавног позива, начину попуњавања и доставе пријаве.

Корак 2: Пратећа документација за пријаву на јавни позив:

Пријаве се подносе искључиво путем електронског система доставе пријава https://javnipoziv.undp.ba/ који је обезбиједио EU4BusinessRecovery. Достављање пријава у било којем другом формату (имејл, пошта, факс и сл.) није прихватљиво и пријаве достављене на тај начин неће бити узете у разматрање.

Додатна питања у вези овог позива се могу доставити путем формулара за питања на веб страници пројекта  javnipoziv.undp.ba у временском периоду од 15.05.2023. до 02.06.2023. године. На сва питања која стигну прије или послије наведеног рока се неће одговарати.

www.eu4business.ba