Бања Лука: Још 5 милиона евра за пољопривреду

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је јуче у Будимпешти да ће Влада Мађарске издвојити додатних пет милиона евра за субвенционисање набавке пољопривредне механизације у Српској.
Додик, који је током радне посјете Мађарској разговарао са представницима Министарства спољних послова ове земље о пројектима Српске и Мађарске, истакао је да се пројекат у вези са пољопривредом реализује много снажније у другом пакету него што је то било раније.

“Било је одређено 19 милиона евра за подршку нашим пољопривредницима и предузећима из те области за испоруку машина и опреме, а добили смо увјеравање да ће мађарска страна обезбиједити додатних пет милиона евра, тако да ће укупан аранжман бити 24 милиона евра”, рекао је Додик за РТРС.

Према његовим ријечима, ово говори да Република Српска у Мађарској има разумијевање за све своје пројекте.

Додик је навео да је током данашњих састанака било ријечи и о инфраструктури и индустрији, те најавио да је за јануар у припреми састанак делегације Српске и премијера Мађарске Виктора Орбана о томе шта је до сада урађено.

“Договорили смо се да наша сарадња буде на стратешки важном нивоу и то се тако и одвија кроз низ пројеката који нису само привредни, него су и пројекти из области културе, образовања, па чак и здравства”, истакао је Додик, те додао да је све ово добар примјер успјешне сарадње.

Извор: СРНА