Бања Лука: Креирајте Регистар фискалних и парафискалних давања

Министарство финансија Републике Српске позвало је грађане, пословне субјекте, органе јавне управе и локалне самоуправе, као и сва друга заинтересована лица, да до петка, 30. септембра, узму учешће у креирању тачног и детаљног Регистра фискалних и парафискалних давања у Српској да би заједнички утицали на унапређење пословања, конкурентност и привредни раст.
Влада Републике Српске има намјеру да доношењем Закона о пореском систему и Регистра фискалних и парафискалних давања идентификује све јавне приходе у Српској, изврши свеобухватну анализу тих прихода, посебно непореских /парафискалних/, те да изврши реформу непореских давања у Српској, саопштено је из Министарства финансија Српске.
Сарадња грађана и пословних субјеката је од изузетне важности за спровођење реформе непореских давања у Републици Српској, чији би резултат требао бити рационализација непореских давања и смањење финансијских и административних баријера у пословању.
Нацрт Регистра који је израдило Министарство финансија Републике Српске уз помоћ Пројекта ФАР Америчке агенције за међународни развој /УСАИД/, доступан је на интернет страници Министарства финансија до 30. септембра, а након уврштавања коментара и сугестија шире јавности слиједи израда Приједлога Регистра и упућивање у даљу процедуру усвајања.
Заинтересована лица позивају се да доставе информације Министарству финансија о свим накнадама и таксама, те другим давањима, а која нису садржана у Нацрту Регистра фискалних и парафискалних давања, да би заједнички дошли до крајњег циља – рационализације и смањења административних баријера у пословању у Српској.

Извор: СРНА