Бања Лука: Одржана радионица „Улога просторног планирања у контексту развоја пословних зона“

Развојна агенција Републике Српске организовала је данас онлајн радионицу „Улога просторног планирања у контексту развоја пословних зона“ за заинтересоване јединице локалне самоуправе у Републици Српској.

Радионицу је водила др Тијана Вујичић, професор Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета у Бањој Луци чија је ужа специјалност планирање пословних зона и пројектовање индустријских комплекса. У раду радионице учествовали су представници 25 општина и градова у Републици Српској.

Директор РАРС Маринко Ђукић поздравио је присутне нагласивши значај ове теме, као и подршку коју РАРС пружа у овој области.

Проф. Вујичић упознала је учеснике радионице са одговарајућом регулативом, корацима за оснивање пословних зона и представила најбоље свјетске праксе.

У оквиру радионице представљена су и искуства у оснивању, начину функционисања, али и превазилажења изазова у раду Индустријског парка Нова Градишка и  Пословне зоне Нова Топола из Градишке.

Развојна агенција Републике Српске наставиће са организовањем сличних догађаја и у наредном периоду како би помогла локалним заједницама да успостављају и развијају предузетничку инфраструктуру и јачају своје капацитете.

screenshot-2021-12-09-100405 screenshot-2021-12-09-100644 screenshot-2021-12-09-111627