Бања Лука: Позив на радионицу „Подршка МСП у процесима дигитализације“

Дигитални иновациони хаб ИДЕМО позива представнике институција и организација које пружају подршку МСП на радионицу „Подршка МСП у процесима дигитализације“ која ће се одржати 15. септембра 2023. године са почетком у 09:00 часова у Иновационом центру Бања Лука, улица Младена Стојановића 4.

Циљ радионице је приказ и разматрање различитих видова подршке МСП у процесима дигитализације у МСП и дати одговоре на сљедећа питања:

– Који су кључни изазови за МСП у процесима дигитализације?

– Које мјере и инструменти подршке за МСП у процесима дигитализације могу дати добре резултате у локалном контексту?

– Како институције и организације које пружају подршку МСП у процесима дигитализације могу да унаприједе мјере подршке за МСП у процесима дигитализације (дизајн, имплементација и мониторинг, евалуација и рефлексија)?

Модератори: представници Агенције за развој предузећа Еда Бања Лука

Радионица је бесплатна за све учеснике. Молимо Вас да учешће на радионици потврдите најкасније до 13. септембра 2023. године путем линка.

ИДЕМО је један од подржаних дигиталних иновационих хабова у оквиру пројекта „Иновације и дигитализација малих и средњих предузећа/EU4DigitalSME“[1]. ДИХ Идемо чине Иновациони центар Бања Лука, Развојна агенција Републике Српске, Привредна комора Републике Српске, Електротехнички факултет Бања Лука, Агенција за развој предузећа ЕДА.

Циљ дигиталног иновационог хуба ИДЕМО је да малим и средњим предузећима пружи стручну подршку у процесу дигиталне трансформације.

[1] Пројекат који заједнички финансирају Европска унија и Савезно министарство за економску сарадњу и развој Савезне Републике Њемачке (BMZ), усмјерен је на успостављање и подршку развоју дигиталних иновационих хaбова (ДИХ) у Босни и Херцеговини. Пројекат имплементира Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).