Бања Лука: Позив привредницима за закључење уговора о коришћењу еСандучета

Пореска управа Републике Српске је позвала јуче обвезнике фискализације да, у што краћем року, са Пореском управом закључе уговор о коришћењу електронског сандучета. Уговор се предаје подручној јединици Пореске управе према мјесту сједишта пореског обвезника, наводи се на веб-сајту Пореске управе.

Иначе, у Пореској управи подсјећају да је остављање аката електронским путем посредством електронског сандучета омогућено захваљујући Закону о пореском поступку Републике Српске, а у циљу провођења поступка иницијалне фискализације.

У Пореској такође напомињу да је, према Правилнику о достављању података и генерисању ознаке пословног простора и мјеста промета, прописано да се након поднесене пријаве за генерисање јединствене ознаке сједишта пословног субјекта и пословних простора у систему за управљање фискализацијом креира потврда о поднесеној пријави са свим подацима, коју обвезник фискализације преузима електронским путем. Поступак регистрације пословног простора је први корак и предуслов за провођење поступка иницијалне фискализације у складу са Правилником о динамици фискализације, наводи се на сајту Пореске управе.

Извор: ba.ekapija.com