Бања Лука: Субвенције пољопривредницима

Градоначелник Слободан Гаврановић уручио је пољопривредницима уговоре о додјели субвенција. Укупно 134 пољопривредника добила су субвенције, за које је у буџету обезбијеђено 324.513 КМ. Средства су прикупљена на основу накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе. Градоначелник Гаврановић рекао је да Град Бања Лука и на овај начин помаже пољопривредницима, јер ће, овим средствима, бити суфинансирани одабрани пројекти чијом реализацијом се стварају услови за оспособљавање неплодног земљишта за пољопривредну производњу.
Он је објаснио да је на јавном конкурсу учествовало око 160 пољопривредника, те да су 134 испунила услове и добила појединачне износе од 1.000 до 5.000 КМ.
-У коначници, ово треба да резултира побољшањем квалитета земљишта али и већим приносима на њиховима парцелама. Жељели смо да уз уручење уговора, честитамо пољопривредним произвођачима на пројектима у које ће утрошити средства, те да им објаснимо процедуре које смо уназад три године градили и изградили – казао је градоначелник.

Извор: Град Бања Лука