Бања Лука: У Санкт Петербургу промовисани тристички потенцијали Српске

Туристичка организација Републике Српске /ТОРС/, Туристичка организација /ТО/ Србије, ТО Београд, ТО Златибор и “Ер Србија” одржали су у Санкт Петербургу заједничку промоцију туристичке понуде и најатрактивнијих дестинација у региону.
– Имајући у виду да највећи број руских туриста који посјећују Српску долази управо захваљујући организованим „Балканским турама“, које обухватају и дестинације у Србији, претходно смо усагласили са колегама у овој земљи да је заједнички вид промоције наших дестинација и програма најефикаснији модел промоције на руском тржишту – саопштено је из ТОРС-а.
Подршку у реализацији промотивних активности и организацији презентације пружио је Информациони биро Санкт Петербурга, са којим ТОРС има потписан меморандум о сарадњи.
На одржаној презентацији о туристичкој понуди и програмима Републике Српске, показана је велика заинтересованост медија, присутних туроператера и агенција за конкретну и дугорочну сарадњу и организоване доласке гостију из Русије.
Из ТОРС-а наводе да су представници из Српске и Србије одржали састанак и са представницима Аеродрома Пулково, на којем је договорено да од 21. децембра поново крену директни летови према Београду, будући да попуњеност летова на релацији Београд-Санкт Петербург износи 85 одсто.
– Осим тога, договорено је и спровођење промотивне кампање на овом аеродрому, а која ће бити реализована кроз постављање билборда са атрактивним дестинацијама у Српској и Србији, која ће трајати до фебруара наредне године – наведено је у саопштењу.
На презентацији у Санкт Петербургу ТОРС је представио и нови промотивни материјал “Најбоље из Српске” на руском језику.

Извор: СРНА