Бања Лука: За подршку микробизнису пријавило се скоро 400 предузетника

На јавни позив за подршку микробизнису у РС јавио се 371 предузетник са захтјевом за помоћ.
Огромно интересовање за пројекат који је компанија Проинтер ИТСС покренула уз техничку подршку Подручне привредне коморе Бањалука и велики број пристиглих пријава и посљедњег дана, показују са каквом су се кризом претходних мјесеци сусрела микро предузећа и мали предузетници.
Из Проинтера поручују да ће у првој седмици јуна сачинити коначну листу оних који ће добити бесповратну новчану помоћ у износу до 5.000 КМ или стручну помоћ у виду ИТ рјешења чија је појединачна вриједност 2.000 КМ.
– Све пријаве ће разматрати петочлана комисија састављена од представника наше компаније, Подручне привредне коморе Бања Лука и Министарства привреде и предузетништва, поштујући критеријуме и додјељујући бодове на основу тога коме је и колико дуго рад био забрањен или ограничен, као и на основу стопе пада прихода у периоду кризе. Један од критеријума је и образложење привредних субјеката у које намјене ће отићи добијена средства – кажу у Проинтеру.
Подсјећају да су за овај пројекат опредијелили 110.000 КМ, али и да намјеравају да га наставе и прошире, као и да за то већ имају подршку партнерских компанија.
На јавни позив за пројекат “Микро значи више”, у протеклих 15 дана могла су да се пријаве предузећа регистрована на територији Републике Српске прије 30.11.2019. године, која запошљавају најмање два, а највише девет радника, немају дуговања према Пореској управи и у претходне три године су остварили годишњи приход мањи од 500.000 КМ.
Услов је био и да у предузећима за вријеме кризе није било отпуштања.

Извор: ba.ekapija.com