Бања Лука: Завршена обука из области контролинга

 

Полагањем завршног испита у петак завршен нови циклус обука из области контролинга, који Развојна агенција Републике Српске организује у оквиру Европске мреже предузетништва, у сарадњи са Међународним удружењем контролера ICV InternationalControllerVerein.
Цертификате о успјешно завршеној обуци добиће представници 10 привредних субјеката из Зворника, Бање Луке, Источног Сарајева, Сребренице, Петрова, Бијељине и Српца.
Обука је обухватила теоријски и практични дио и омогућила је кандидатима да овладају основним знањима из области контролинга и алатима и техникама које ће моћи практично примјенити у предузећима.

Контролинг је њемачка методологија управљања предузећем којом се прикупљају пословне информације неопходне руководиоцима за доношење квалитетних одлука као што је израда буџета, стратешко планирање, обрачун трошкова и учинака, интерно информисање и извјештавање, планирање инвестирања и дезинвестирања, анализирање пословања предузећа, увођења електронске обраде података, посебна истраживања.
У претходна четири циклуса ову обуку успјешно је завршило више од 40 представника предузећа широм Републике Српске.