Бијељина: Фарма музних крава за практичну наставу

Савремени објекат фарме музних крава, намијењен практичној и огледној настави, званично je предат на употребу Пољопривредној школи у Бијељини.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је подсјетио да је градња најсавременијег објекта овог типа у БиХ започела 2017. године

– Вриједност пројекта износила је 1.1. милион КМ, а поред простора за музне краве, објекат садржи све пропратне просторије неопходне за савремено образовање – двије учионице, кабинете, просторије за телад, купатила са туш кабинама и свлачионицама, као и лактофриз. Уз квалитетну практичну наставу која ће им бити омогућена у овој фарми, ђаци Пољопривредне школе ће у потпуности бити образовани и спремни за рад послије изласка из школе – истакао је Мићић.

Градоначелник је најавио да ће стара штала Пољопривредне школе бити порушена, а на њеном мјесту, до зграде Центра за високо образовање, биће изграђен студенски центар и парк.

Дејана Станимировић, замјеник директора Пољопривредне и медицинске школе, захвалила је Градској управи за цјелокупан посао и средства која су издвојили.

– Поред тога што ће средњошколци Пољопривредне школе имати знатно боље услове за учење, модерна фарма као ова је изузетно значајна за квалитетније извођење практичне наставе. На нашој новој фарми едукативног карактера стицаће се практична знања из исхране, смјештаја, лијечења и његе животиња – истакла је Станимировић.

Извор: Град Бијељина