Мркоњић Град: Подршка предузећима чији је рад угрожен због пандемије

Завршен је Јавни позив за субвенционисање општинске комуналне таксе, добијање санитарне књижице и набавку репроматеријала за пословне субјекте чији је рад био обустављен у периоду изазваном епидемијом корона.

Општина Мркоњић Град посредством Агенције за привредни развој обезбиједила је 34.270 КМ помоћи за 108 пословних субјеката чији је рад одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације био обустављен неко вријеме због епидемије вируса корона.

Средства ће  бити утрошена за субвенцију накнада за општинску комуналну таксу, као и за субвенције за добијање санитарне књижице и за набавку опреме, репроматеријала и уређење пословног простора.

За субвенције за набавку опреме, репроматеријала и уређење пословног простора обезбијеђено је укупно 7.200 КМ и та средства ће бити расподјељена на 20 самосталних предузетника који обављају фризерску дјелатност и за четири који обављају цвјећарску дјелатност

Субвенције за добијање санитарне књижице за раднике у износу од 3.460КМ одобрене су за 37 пословних субјеката, док је за субвенцију накнада за општинску комуналну таксу, односно поврат одобрено 23.610КМ за 108 пословних субјеката.

Извор: Општина Мркоњић Град