Бијељина: „Нови Житопромет“ почео откуп житарица

Већ од данас Нови Житопромет отвара своје капије и почиње овогодишњу кампању откупа житарица. За овај посао све је спремно, кажу у руководству овог прехрамбеног гиганта који је у децембру прошле године купила угледна компанија Кутјево.

Исплата за предату робу вршиће се одмах по обрачуну исте, наглашава директорица Пословне јединице Житопромета. Овај семберски гигант конкуренције нема када је ријеч о складишним капацитетима којима располаже. Силоси капацитета до 4.000 вагона су спремни, а пријем робе вршиће се свакодневно од 7 сати ујутру до 23 часа.

На састанку са пољопривредним произвођачима из Семберије и околине, речено је да се пословни план компаније Кутјево заснива на повјерењу, те коректном односу с циљем дугорочне сарадње са домаћим пољопривредницима.

– Овогодишњу откупну цијену житарица диктираће тржишна кретања, али настојаћемо да у том смислу будемо бољи од конкуренције. Желимо радити на коректан и транспарентан начин који пољопривредницима пружа сигурност у наплати онога што су произвели и предали – истиче Боро Матијевић, члан управе Котјева, преноси НТВ Арена.

Додаје да подршку имају и од ресорног министарства.

За цијелу Семберију ово је јако значајно предузеће кажу семберски ратари, који ће жетву јечма отпочети након стабилизације временских прилика. Први откоси пшенице требало би да почну падати већ од 1. јула.

Производња је због веома скупих инпута ђубрива и горива била знатно скупља у односу на прошлу годину, па очекују и како кажу реалну цијену.

Извор: ba.ekapija.com