Бијељина: Одржана обука за писање пројеката

Развојна агенција Града Бијељине организовала је обуку за писање пројеката за привреднике.
Обука се састоји од 60 одсто практичног рада, а полазници уче да до краја обуке самостално напишу приједлог за своју идеју.

Снежана Дачић, предавач на овој тродневној обуци коју организује Развојна агенција Града Бијељина, у изјави Срни истакла је важност оваквих обука, које служе предузетницима и привредним субјектима да добију основна знања и лако преточе своју идеју у један захтјев за средства, тако да буде разумљив за донатора, и домаћег и страног.

“Обуке служе, не само да обучимо људе који ће сутра бити способни да пишу сами себи пројекте, него да их научимо како формулисати пројектне идеје. Велики број пројеката има те мањкавости да не могу да докажу економску корист за предузеће, да покажу колико ће то бити корист за њихове раднике, да су то нове технологије, да радници постају тржишно конкурентнији”, навела је она.

Развојна агенција Града Бијељина други пут ове године организује овакву обуку за писање пројеката за домаће привреднике и предузетнике са подручја града.

“Сматрамо да је, осим финансијског дијела подршке, важан и овај други дио, едукативни, да наши предузетници и привредници могу да конкуришу према фондовима Града Бијељина, Владе Републике Српске и фондовима ЕУ”, наводе из Развојне агенције.

Развојна агенција Бијељина је у 2022. години имала на располагању 350.000 КМ за додјелу бесповратних средстава. Ребалансом буџета је одобрено још 50.000 КМ због јавног позива за самозапошљавање младих, гдје су имали одличан одзив и доста квалитетних пријава – 29 нових младих предузетника и привредника Града Бијељина.

Извор: СРНА