Прњавор: Подршка почетницима у послу

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш јуче је потписао уговор са троје младих предузетника о додјели по 6.000 КМ подстицајних средстава за самозапошљавање у оквиру “старт ап” предузетништва за ову годину.
Уговоре су потписале Бранка Слијепчевић из Вијачана, која ће средства уложити у производњу кошница за пчеле, као и Ања Лепир и Наташа Медар из Прњавора које отварају засебне козметичке салоне.

Томаш је будућим младим предузетницама честитао на жељи и храбрости да развију властити посао.

“Оне су примјер да је Прњавор велики извор предузетничког потенцијала. Општина ће у времену које је пуно изазова и препрека увијек стати иза младих који имају храброст, али и идеју да уђу у предузетнички свијет”, истакао је Томаш.

Слијепчевићева је рекла новинарима да њена породица која се бави пчеларством жели проширити дјелатност на производњу кошница.

“С обзиром на то да већ посједујемо 150 кошница, имамо у плану да и даље повећавамо број пчелињих друштава. За тако нешто потребне су нам нове кошнице које су доста скупе, па смо одлучили да добијена средства уложимо у машину за прављење кошница и тако смањимо трошкове”, навела је Слијепчевићева.

Наташа Медар каже да се за отварање козметичког салона одлучила по завршетку средње школе како би обезбиједила егзистенцију и остала у Прњавору.

“Прњавор је мала, али развијена средина у којој сви козметички салони раде и имају много посла, и зато вјерујем да ћемо Ања и ја успјети”, рекла је Медарева, којој, као и Ањи Лепир много значе и средства добијена од локалне заједнице.

Данашњим потисивањем уговора број младих људи који је ове године добио средства за своје идеје и пројекте посредством “старт ап” предузетништва повећао се на укупно осам, од којих је шест корисника финансирала Општина Прњавор, а два прњаворска Омладинска банка.

Извор: СРНА