Бијељина: Почела исплата подстицаја

Аграрни фонд у Бијељини данас је почео исплату 600.000 КМ дуговања пољопривредницима за подстицаје из 2016. године, рекао је Срни директор овог фонда Иван Стевић.
– Право на подстицаје стекло је више од 1.500 пољопривредника у Сембрији, а исплата ће бити завршена сутра – истакао је Стевић.
Према ријечима Стевића, данас је из Аграрног фонда исплаћено 90.000 КМ подстицаја пољопривредницима за организовани откуп воћа и поврћа, 73.000 КМ за пластеничку производњу и 23.000 КМ на име три одсто регресиране камате на краткорочне кредите за прољећну сјетву.
Стевић је најавио да ће сутра бити исплаћени и подстицаји за сточарство, чиме ће сва дуговања пољопривредницима за производњу у прошлој години бити завршена.
У саопштењу Градске управе о почетку исплате подстицаја из Аграрног фонда градоначеник Бијељине Мићо Мићић истиче да је у Семберији, која је житница Републике Српске, подршка пољопривредним произвођачима један од приортета локалне управе.
-Пољопривреда је привредна грана која носи низ ризика и вјерујем да ће им ови подстицаји бити од велике помоћи у овогодишњој пољопривредној сезони – рекао је он.
Новац за исплату дуговања семберским пољопривредницима за подстицаје из прошле године обезбијеђен је краткорочним задуживањем Града Бијељине од 600.000 КМ.

Извор: СРНА