Бијељина: Представници Програма постинвестиционе подршке посјетили двије фирме

У оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској  представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Групације Свјетске банке, у сарадњи са општинским координатором, посјетили су 24.11.2016. године Бијељину и том приликом обишли су компаније STECO CENTAR д.о.о. и ЖИТОПРОМЕТ а.д. Бијељина. Приликом посјете компанијама разговарано је о правцима развоја компанија, о препрекама и проблемима са којима се компаније сусрећу у свом пословању, начинима да се исти превазиђу, о  условима пословања, препорукама за унапређење пословног амбијента, те о плановима ширења пословања. Ријеч је о компанијама које успјешно послују, извозно су оријентисане и планирају ширење својих производних капацитета.
STECO CENTAR д.о.о. из Бијељине један је од примјера успјешне породичне фирме која се бави изградњом монтажних и дрвених објеката. Захваљујући квалитету и цијени својих производа, свакодневно се шире и освајају нова тржишта. У више од 20 земаља ангажовани су на великим пројектима, а након Европе и Африке освајају и Јужну Америку.
ЖИТОПРОМЕТ а.д. Бијељина је основан 1961. године као предузеће за промет и прераду житарица и производњу хране. Предузеће је 2002. године приватизовано и од тада послује као акционарско друштво. Своје производе извозе на тржиште Турске. Пекарски програм „Житопромета“ перманентно се обогаћује и допуњава новим производима. Као лидер квалитета и кућа која поставља стандарде у области производње којом се бави, Житопромет је у фази увођења система квалитета ISO i HACCP система. Тренутно је у Програм постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској укључена 21 јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

Извор: www.investsrpska.net