Братунац: „Дани малине 2016“ 24. и 25. јуна

Десети Међународни сајам пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма “Дани малине 2016” биће одржан 24. и 25. јуна у спортској хали и на платоу испред те хале у Братунцу.
Организатори су се побринули да овогодишњи програм и садржај сајма буде знатно богатији и занимљивији него претходних година.
Осим изложбеног дијела и представљања производа и услуга учесника на сајамским штандовима, биће приређено мноштво културних и едукативних садржаја. Осим културно-умјетничког програма приликом отварања ове привредне манифестације, првог дана сајма предвиђена су и стручна предавања за узгајиваче малине о предностима интегралне производње, односно заштите и ђубрења малине, а затим и предавање о пчеларству за које је заинтересован велики број пчелара из регије Бирач.
Након свечаног отварања и обиласка штандова, предвиђено је проглашавање побједника и уручивање награда најбољим произвођачима малине из општина Братунац, Сребреница и Милићи који су се прије два мјесеца пријавили на расписани конкурс за избор најбољих малинара.
У току оба сајамска дана два пута ће се извлачити и додјељивати награде за посјетиоце сајма.
Након затварања сајамских простора првог дана, предвиђена је заједничка вечера уз музику и забаву за све излагаче, што ће омогућити њихово међусобно упознавање и успостављање сарадње, односно склапање купопродајних уговора.
Другог дана манифестације биће одржана стручна предавања из области пластеничке производње, кинолошка изложба и предавање о мљекарству.
Организатор “Дана малине 2016” је, као и претходних година, Општина Братунац уз подршку Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Српске, Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, Кер интернешенела, Јапанске агенције за међународни развој и још неких невладиних организација.

Програм сајма и образац за пријаву можете преузети овдје.

извор: СРНА