Козарска Дубица: Нови погони у пословној зони „Липова греда“

У Пословној зони “Липова Греда” у Козарској Дубици завршена је изградња заједничког производног погона предузећа “Дуб глас” и “Столарија Бабић”, која се баве производњом вјетробранских стакала и алуминијске и ПВЦ столарије.
Власник предузећа “Дуб глас” Марјан Бабић подсјетио је да је земљиште у Пословној зони, површине 4.500 квадрата, купљено крајем 2014. године и навео да ће за мјесец-два, када се монтирају машине, почети производња у новоизграђеном објекту од 630 метара квадратних.
Он је рекао да предузећа сада запошљавају 18 радника, а у наредном периоду планирају проширити капацитете и запослити још десет радника.
Предузећа “Дуб глас” и “Столарија Бабић” у Козарској Дубици регистрована су од 2009. године, углавном послују на тржишту БиХ, а једну трећину својих производа пласирају у земље ЕУ, те Црну Гору.
Начелник општине Козарска Дубица Миле Злојутро честитао је власницима на изградњи новог погона и пожелио успјешан наставак пословања.
Он је рекао да се упоредо воде преговори са неколико страних и домаћих потенцијалних инвеститора који желе пословати у Пословној зони “Липова Греда”.
-Општина инвеститорима нуди низ погодности и помоћ код издавања дозвола и друге документације када је у питању Пословна зона, а међу значајнијим повластицама је и попуст на вриједност земљишта која зависи од броја запослених радника – прецизирао је Злојутро.

извор: СРНА