Брчко: Отворен 15. Међународни сајам привреде

На сајму ће наредна два дана учествовати више од 150 излагача из БиХ из неколико европских земаља.
Отварајући сајам, градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је да жели да се о привреди у дистрикту не прича само у вријеме манифестација, попут данашње, већ да привредне активности трају током цијеле године.
– Само тако ћемо моћи да развијамо ову локалну заједницу. У том погледу, опредијељени смо да у сарадњи са привредницима радимо на развоју концепта отварања пословних зона које ће бити привлачне за инвеститоре – рекао је Милић.
Обраћајући се привредницима, Милић је рекао да је “двоглед у њиховим рукама” и да ће они “гледајући напријед усмјеравати развој дистрикта”.
Декан Економског факултета у Брчком Срђан Лалић захвалио је Влади дистрикта на указаном повјерењу овој високошколској установи да организује сајам привреде. Он је најавио да ће у оквиру ове привредне манифестације бити организован округли сто на којем ће учествовати представнци Економског факултета и привредници из дистрикта и региона.
Сајам се одржава у просторијама бивше државне фабрике “Пирометал”, гдје ће на око 2.000 метара квадратних своје производе, између осталих, излагати и реномиране свјетске фирме попут “Опела”, “Мерцедеса” и “Фолксвагена”, док ће се Зират банка представити са посебном понудом кредита за привреднике.

Извор: СРНА