Градишка: Бесповратна средства за покретање предузетничке дјелатности

У просторијама Градске управе града Градишке градоначелник Зоран Аџић потписао је уговоре о додијели бесповратних средстава за покретање предузетничке дјелатности са изабраним корисницима, односно полазницима обуке „Осмисли своју идеју и започни свој посао“.

Бесповратни грантови од по 7.000 КМ за почетак пословања додијељени су за пет младих предузетника на подручју Градишке који ће се бавити фризерским и козметичким услугама, дизајном одјеће, угоститељством, трговином и грађевином.

Марко Поткозарац из Нове Тополе покренуће комерцијалну дјелатност израде одјеће под брендом „Марко Фехер“. Поткозарац је истакао да се до сада, модним дизајном бавио кроз разне умјетничке пројекте, али да је дошло вријеме да свој бренд комерцијализује због чега се и одлучио да учествује у пројекту.

Један од пет корисника донаторских средстава је и Јована Јањић, која се заједно са сестром близнакињом одлучила вратити из Аустрије и у Градишци покренути пословање, односно отворити козметички и фризерски салон.

Градоначелник Зоран Аџић је истакао да ово није први пут да Градска управа у сарадњи са страним донаторима подржава младе предузетнике.

„То су озбиљни млади људи који већ имају предузетнички план и којима ће подршка сигурно значити у почетку пословања“, закључио је градоначелник Аџић.

Средства младим предузетницима су додијељена у оквиру пројекта Локално партнерство за запошљавање Градишка, који финансира Европска унија, а проводи Међународна организација рада у БиХ.

Извор: Град Градишка