Градишка: Привредни савјет почео са радом

У просторијама Општине Градишка, 21. марта, одржан је састанак Привредног савјета општине Градишка на коме су једногласно изабрани предсједник, потпредсједник и секретар овог савјетодавног тијела чији је основни циљ јачање јавно-приватног дијалога. За предсједника Привредног савјета изабран је начелник општине Зоран Аџић, за потпредсједника Крешимир Бодрожић, а за секретара Данило Шобот.
Чланови Привредног савјета, који чине представници Општине, других јавних служби које дјелују на локалном нивоу те представници приватног сектора и цивилног друштва, усвојили су и Пословник о његовом раду.
Консултант Групације Свјетске банке Харис Рамић презентовао је Пројекат привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу у БиХ – LIFE који проводи Групација Свјетске банке у партнерству са Британском амбасадом у Босни и Херцеговини.
Општина Градишка приступила је пројекту LIFE 29. децембра 2016. године и од тада заједнички са Групацијом Свјетске банке ради на регулаторној реформи административних процедура, привлачењу инвеститора и стварању бољих услова за инвестирање на подручју наше општине.
Представник Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Бојан Ћудић презентовао је модел Европске мреже предузетништва Републике Српске, а чланови савјета упознати су и са садржајем анкете о степену задовољства привредника пословним окружењем на подручју општине Градишка која ће у наредном периоду бити спроведена.
Привредни савјет општине Градишка основан је са намјером да се успостави конкретан оквир за управљање локалним економским развојем и унаприједи пословно окружење на подручју општине.
Извор: Општина Градишка