Источно Сарајево: Подршка за развој нових 16 пословних идеја

Развојна агенција Републике Српске подржаће кроз Акцелератор програм развој 16 пословних идеја потенцијалних предузетника са подручја Источног Сарајева. Пословне идеје односе се на област пољопривреде, обновљивих извора енергије, сектора метала, ИТ, као и различитих услуга.

Стручна комисија, коју су чинили представници РАРС и локалних партнера, процијенила је да свих 16 јуче представљених пословних идеја испуњава критеријуме недавно објављеног јавног позива. Ови кандидати добиће јединствену прилику да кроз интензиван двомјесечни едукативно-савјетодавни програм тестирају тржишни потенцијал своје идеје, уобличе је у квалитетан пословни план, стекну знања и вјештине потребне за успјешан предузетнички подухват, добију лакши приступ финансијским средствима и пронађу адекватне пословне партнере. Најбоље пословне идеје развијене у оквиру програма биће награђене и вриједним новчаним и неновчаним наградама.

Ово је пети Акцелератор програм који ће Развојна агенција Републике Српске реализовати на подручју Источног Сарајева у сарадњи са Градом Источно Сарајево, општинама у саставу Града, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, Економским факултетом Пале и Заводом за запошљавање Републике Српске.

До сада је укупно реализовано 10 оваквих програма широм Републике Српске у којима је учествовало више од 130 полазника а 65 пословних идеја награђено је наградама вриједним више од 130.000 КМ. Програм је намијењен почетницима у послу који имају иновативне пословне идеје.