Костајница: Испоручено више од 30 тона краставаца

Кооперанти из Костајнице су у протеклој сезони испоручили њемачкој фирми “Карл Куне” више од 30 тона краставаца корнишона.
Виши стручни сарадник за пољопривреду, шумарство и водопривреду општине Костајница Мирослав Стијак рекао је да су кооперанти са подручја костајничке општине током производног циклуса на својим парцелама убрали и организатору производње испоручили 30.761 килограм краставаца корнишона.
– Производња и откуп текли су планираном динамиком, а произвођачима је исплаћено укупно 25.219 КМ. У протеклој сезони са компанијом “Карл Куне” из Козарске Дубице уговоре о производњи потписало је седам произвођача са подручја наше општине. Они су засаде корнишона подигли на укупној површини од 7,5 дунума – рекао је Стијак.
Он је рекао да очекује да ће се у наредној сезони у ову производњу са фирмом из Њемачке и уз сарадњу општинске пољопривредне службе, укључити више пољопривредника са подручја општине Костајница.
Фирма “Карл Куне” са сједиштем у Козарској Дубици организовала је производњу краставаца корнишона на подручју општина Србац, Градишка, Козарска Дубица, Костајница, Нови Град, Крупа на Уни, Приједор и Кључ, а 285 коопераната засијало је укупну површину од 26,5 хектара.

Извор: СРНА