Козарска Дубица: Млијекопродукт повећао извоз

Највећи произвођач млијека у БиХ Млијекопродукт из Козарске Дубице смањио је залихе млијека и млијечних производа и у посљедњих неколико мјесеци извезао четири до пет милиона литара млијека.
Ово је, између осталог, речено у разговору министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стеве Мирјаниће са руководством и менаџментом Млијекопродукта.
– Млијекопродукт је, захваљујући менаџменту, у посљедњих неколико мјесеци у великом обиму смањио залихе млијека и млијечних производа које су износиле око шест милиона литара млијека. Данас је ситуација сасвим другачија јер је ова компанија у посљедњих неколико мјесеци извезла четири до пет милиона литара млијека и може откупљивати млијеко од свих пољопривредних произвођача – казао је Мирјанић.
Он је навео да ће компанија Млијекопродукт и у овој години остварити позитивно пословање и уз то обезбиједити елементе за даљи развој.
Маркетинг менаџер Млијекопродукта Владо Сандић каже да је компанија тренутно у фази набавке механизације за помоћ фармама у вриједности од 600.000 КМ.
– Ово је већ трећа година заредом у којој спроводимо ту активност јер је кључни циљ врхунски квалитет млијека и стабилност цијелог мљекарског сектора и наше позиције на тржишту БиХ – рекао је Сандић.
Предузеће тренутно сарађује са око 1.400 коопераната.
Зависно од потражње за млијеком и млијечним производима, кооперантска мрежа ће бити додатно проширивана, поручили су из Млијекопродукта.

Извор: ba.ekapija.com