Козарска Дубица: Пословни објекат „Механике“ купио италијански инвеститор

Пословни објекат некадашње „Механике“ у Козарској Дубици купило је предузеће „Iron products“ са италијанским власником, који већ дужи низ године послује на територији Републике Српске, потврдио је начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић.
„Италијански инвеститор купио је објекат некадашње „Механике“ за око 1,5 милиона КМ, а ради се о озбиљној фирми са чијим представницима смо разговарали и који и у Италији успјешно послује. Инвеститори су у фази израде пројектне документације и план је да о краја године објекат буде уређен и да почне процес производње“, прецизирао је Рељић.
Он је навео да ријеч о предузећу из области металопрерађивачког сектора које је извозно оријентисано, те да је најављено да ће инвеститор у објекат уложити још око милион КМ.
Рељић је навео да се у првој фази производње очекује запошљавање 25 до 30 радника, а да се у општинском Одсјеку за привреду, инвестиције и развој већ прикупљају подаци потребним профилима радника.
Он је нагласио да је куповина пословног објекта некадашње „Механике“ резултат дугогодишњих напора Одсјека за привреду, инвестиције и развој на челу са шефом Одсјека Емиром Кочаном који је био у директном контакту са италијанским инвеститорима.
„У смислу привлачења инвестиција општина Козарска Дубица увијек је била добар домаћин. Ово је позитивна прича за нашу средину јер ће бити запослено нових 25 до 30 радника, а у будућности чак и више“, рекао је Рељић.
Потврдио је да је од инвестиције у Козарској Дубици недавно, због проблема који су настали због рата у Украјини и посљедица по економска кретања, одустао њемачки инвеститор који производи дијелове за авио-индустрију, али да има других инвеститора који су заинтересовани да улажу на подручју општине.
У Одсјек за привреду, инвестиције и развој општине Козарска Дубица могу се пријавити лица заинтересована за позиције шефа погона, електричари, вариоци и складиштари за рад у производно трговачком предузећу за израду различитих производа од метала.
Контакт особа је шеф Одсјека Кочан Емир, а информације се могу добити и путем телефона 052 416-019.

Извор: Општина Козарска Дубица