Лакташи: Гради се ново постројење „Iskra Tela L“

У Лакташима је почетком фебруара положен  камен темељац за ново постројење „Iskra Tela L“ d.o.o. Камен темељац положили су предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Радован Вишковић, министар привреде и предузетништва Војин Митровић, градоначелник Града Лакташи Мирослав Бојић и власник компаније Душан Шешок.

„Iskra“ d.о.о. Словенија је компанија која је основана 1946. године са традицијом дугом 76 година у поризводњи индустријске електронике, енергетике и телекомуникационе опреме. „Iskra Tela L“ d.o.o  у Лакташима основана је 2007. године као кћерка фирма и тренутно се бави поризводњном индустријске електронике, ТВ антена, кондезатора и бризгањем термопласта и дуропласта. Компанија има 100 запослених и план је да у свом властитом производном објекту у Маховљанима, прошире производњу и укупно имају 500 запослених радника.

„Граду Лакташи је велико задовољство када међународне компаније, као што је Искра, покажу интерес за ширење својих привредних активности у нашем граду, а нарочито када се инвестиција и реализује. Приходи које остварује привреда Лакташа су по глави становника највиши у Републици Српској, а инвестиција као што је ова ће допринјети додатном повећању истих као и побољшању квалитета живота грађана Лакташа, али и других који своје запослење пронађу у новим погонима ове компаније“, поручио је градоначелник Лакташа Мирослав Бојић.

Извор: Град Лакташи