Лакташи: Одржан „Лакташи етно“

У организацији општине Лакташи 17. септембра је у Александровцу одржан трећи по реду сајам домаће радиности, старих заната, гастрономије и туризма под именом “Лакташи етно”, на којем је учествовало 30 излагача.
Начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман, који је отворио сајам, рекао је да општина улаже труд и залаже се да ова манифестација добије што више на значају и да прерасте у традиционалну манифестацију, због великог привредног потенцијала којим Лакташи располажу и којег треба искористити.
– Ове године смо увели једну новину, подржали смо пријаве наших пољопривредника, те су ове године своје производе изложила и многа пољопривредна газдинства са подручја општине Лакташи – додао је Коџоман.
На штандовима су се могли видјети радови старих заната, кућне радиности, а такође је била доступна и дегустација традиционалних јела.
На сајму своје радове представиле су међу излагачима, представиле и чланице удружења Опште женске пољопривредне задруге “Даница”, које су први пут учеснице овог сајма.
– Наш први излазак у јавност обиљежиће модна ревија на данашњем сајму, оно што је значајно јесте да су све моделе радиле чланице задруге и да су сви етно мотиви ручно рађени у нашој радионици – изјавила је чланица ове задруге Даница Бартолић.

Извор: СРНА