Лопаре: Могућа градња фарме

Начелник општине Лопаре Радо Савић разговарао је са турским привредником Шабаном Четином и његовим сарадницима о могућности реализације пословног плана за изградњу шталског објекта, набавке јуница, опреме и механизације за производњу сировог млијека који би се провео на подручју ове локалне заједнице.
„Планирамо инвестирати око 2.500.000 КМ за фарму у којој би било око 400 грла, гдје би било запослено 15 радника“, саопштио је Четин.
Он је рекао да би се реализацијом поменутог плана направила савремена фарма за производњу сировог млијека у којој би мужа била роботизована.
Његова фирма се, између осталог, бави производњом млијека и посједује мљекару у Тузли.
„Инвеститору смо предочили наше потенциајле и показали неке од локација гдје постоје штале у којима се гајила стока, такође смо разговарали и о општинском земљишту које је тренутно запарложено а инвеститотор би га привео намјени и узео под закуп “, рекао је у својој изјави новинарима начелник општине Лопаре Радо Савић.
Он је навео да ће иницијални разговор бити настављен наредне седмице, након припреме одговарајуће документације и изразио наду да ће доћи до реализације поменуте инвестиције која би довела до новог запошљавања на подручју општине Лопаре.

Извор: Општина Лопаре