Одржан трећи састанак савјетодавне групе у оквиру eDigiStars пројекта

Развојна агенција Републике Српске организовала је данас у просторијама Агенције трећи састанак савјетодавне групе у оквиру пројекта „Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе“ – eDigiStars. Састанку су присуствовали представници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске, Завода за запошљавање Републике Српске, Иновационог центра Бања Лука, Привредне коморе Републике Српске, Подручне привредне коморе Бања Лука и Агенције Спектар.

На састанку су представљене активности пројекта које су реализоване у претходном периоду, финалне верзије три алата POWERYOU, CAMPUS и LABEL, као и  резултати истраживања послодаваца о статусу и потребама за дигиталним вјештинама запослених у Републици Српској.  Чланови савјетодавне групе су кроз проактиван приступ током дискусије изнијели своје коментаре и сугестије у вези са планираним пројектним активностима које се прије свега односе на почетак пилот обука за унапређење дигиталних вјештина, а које ће се проводити у првој половини 2022. године.

Данашњи састанак је једна од активности пројекта eDigiStars који је суфинансиран из фондова Европске уније (ERDF, IPA, ENI) у оквиру Дунавског транснационалног програма. Провођење пројекта почело је у јулу 2020. године, а у њему учествује 14 партнерских организација и институција укључујући Развојну агенцију Републике Српске као јединог партнера из БиХ и 5 придружених стратешких партнера.

Циљ пројекта је развој одрживог екосистема који ће омогућити старијим особама самозапослење кроз изградњу дигиталних вјештина.

 

20211228_101443-1 20211228_101454