Пале: Завршен први дио обуке у оквиру Акцелератор програма

Обука кандидата у оквиру Акцелератор програма настављена је и ове седмице у Палама радионицама на којима је тестиран пословни модел CANVAS за иновативне почетнике у послу, а кандидати су имали и практичне вјежбе презентацијских вјештина. У оквиру једне од радионица било је ријечи и о изворима финансирања и интернационализацији пословања, гдје су учесницима представљени интерни и екстерни извори финансирања, затим финанисјске технологије (FinTech) и алтернативни извори финанасирања, фазе развоја процеса и идентификовање баријера за интернационализацију пословања.

Тиме је практично завршен први дио програма, слиједи менторинг у оквиру којег ће са тимовима и појединцима радити искусни ментори на изради пословног и маркетинг плана, те правној форми и регистрацији пословних субјеката.

Акцелератор програм реализује Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву – ОЈ Економски факултет Пале, Заводом за запошљавање Републике Српске, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, те општинама Пале, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Трново, Соколац и Источни Стари Град у коме учествује 11 појединаца и тимова.