Петрово: Расте извоз

Привреда општине Петрово остварила је у 2015. години трговинску размјену са иностранством у вриједности од 64,46 милиона марака, од чега је 19,174 милиона марака увоз а 45,286 милиона извоз. У поређењу са 2012. годином укупна робна размјена повећана је за 46,349 милиона марака, од чега је повећање увоза за 13,008 а повећање извоза за 33,341 милиона.
Подаци Привредне коморе Добој показују да из године у годину расте извоз привреде општине Петрово и да је ова релативно мала општина на трећем мјесту по обиму извоза у Добојској регији, одмах иза Дервенте и Теслића, а испред Добоја, Брода, Вукосавља, Модриче, Станара и Шамца.
-Ово је неспорни доказ да наша општина иде узлазном путањом, јер повећање извоза од преко 33 милиона марака за само три године говори пуно о привредном амбијенту Петрова. У протекле три године радили смо на стварању још бољих услова за привреднике, довели нове инвеститоре у Пословне зоне, отворена су нова радна мјеста, и сматрам да можемо бити поносни на нашу привредну слику – истакао је начелник општине Петрово Озрен Петковић, нагласивши да ће и у наредном периоду привредни развој бити стратешки циљ.
Судећи према подацима Привредне коморе Добој и ова година биће изузетно добра за општину Петрово када је у питању спољнотрговинска размјена, јер је за само три мјесеца остварен извоз од 11,504 милиона марака.